Wij gebruiken alleen merken waar wij zeker van weten dat de kwaliteit goed is.

Uw houten vloer behandelen met olie

Wij gebruiken diverse merken als Woca, Bona en Rubio Monocoat. Een olie behandeling geeft een natuurlijke uitstraling aan de parketvloer. Er zijn diverse kleuren waarbij u een compleet ander uitstraling aan de vloer kunt geven. Let op, niet alle houten soorten laten een kleurolie toe. Een jatobavloer, tropische houten vloeren en afzelia vloeren zijn hier voorbeelden van. Olie beschermt de parketvloer tegen vocht en vuil. Voordelen van een olie behandeling zijn:

Wordt diep opgenomen in het hout

Beschikbaar in vele kleuren

Kan plaatselijk worden bijgewerkt om krassen tegen te gaan

Één behandeling is voldoende

Qua prijs veel voordeliger dan lak en kleurolie-lak combinatie

Lak

Met lak gebruiken wij diverse merken als Bona, Skylt en loba.  Een lak behandeling sluit het hout volledig af. Hierdoor wordt het hout beschermd tegen vocht en vuil. Lak is tegenwoordig ook te verkrijgen in mat. Tevens in diverse uitstralingen. Bona heeft 5 verschillende primers van wit naar een donkere tint. De Skylt en Loba lak zorgen voor een lichte ultramatte en onbehandelde look. Wij brengen laklagen in totaal 3x aan verspreid over 2 dagen. Alleen loba lak kan in 2 lagen worden aangebracht over 2 dagen. Het grootste voordeel van een lak behandeling is dat het weinig onderhoud eist.

Kleurolie en lak Wilt u toch een bepaalde kleur op de vloer wat niet te realiseren is met alleen lak. Verder dat er echt een kleurverdieping in de porien in het hout zit, maar tegelijkertijd ook een sterke bescherming op de vloer. Dit is mogelijk door een combinatie van kleurolie en lak. Wij werken bijvoorbeeld met de Bona Craftoil 2K. Er zijn maar liefst 17 verschillende overlakbare kleuren. Na het schuren brengen wij één van deze kleurolie op de vloer aan. De volgende dag kunnen we de vloer dan 2x lakken met Bona Traffic HD. Dit is een ijzersterke lak die ook wordt gebruikt voor publieke ruimtes. Dan heeft u een mooi kleurtje op de vloer, maar tegelijkertijd ook 2 ijzersterke laklagen.