Los van het schuren en behandelen van uw parketvloer komen er ook verschillende extra diensten die u als extra optie kunt nemen. Sommigen zoals V-groeven frezen zijn noodzakelijk. Overige diensten zijn convectorrooster schuren, houten drempels schuren en vullen van gaten en kieren.

V-groeven frezen

Als u V-groeven/V-naden in uw parketvloer heeft is het noodzakelijk om deze te frezen. Als dit niet gebeurt, zal er een kleurverschil ontstaan tussen de groeven en vloer. Verder zal al het vuil nog tussen de groeven blijven en de nieuwe afwerking niet goed aanhecten in de groeven. Wij frezen de V-groeven met een machine ‘’reesfrees’’, soms zijn de V-groeven zodanig dun dat dit alleen handmatig kan.

Convectorroosters schuren

Meestal zijn convectorputen afgedekt met een houten rooster. Indien gewenst kunnen we de bovenzijde van de rooster meeschuren zodat deze egaal wordt met de vloer.

Houten drempels schuren

Niet bij elke huis loopt de houten vloer door alle ruimtes. In sommige gevallen zijn er houten drempels geplaatst tussen de overgangen in de kamers. Met de tijd zullen deze drempels er slechter uitzien en zal er slijtage zijn. Vooral als de vloer mooi is afgewerkt zal het extra opvallen dat de drempels er een suk minder goed uitzien. U kunt ervoor kiezen dat wij deze houten drempels schuren en dezelfde afwerking als de vloer geven.

Kieren en gaten opvullen

Het kan zijn dat de vloer kleine gaten heeft en kieren vertoond. De gaten kunnen wij vullen met ‘’Rubinol’’ er zijn verschillende kleuren, waardoor er een kleur is de bij uw vloer past. Verder kunnen er kieren zijn omdat de vloer kan krimpen. Deze kieren kunnen wij dan ook opvullen met de ‘’Bona gapmaster’’ of ‘’Bona mix and fill’’ in combinatie met het schone zaagsel van het hout. Daarna krijgen de vullingen dezelfde afwerking als de vloer waardoor de vloer egaal wordt.