Indien gewenst kunnen wij ook het plaatsen van plinten uit handen nemen. De plinten worden netjes, op maat gezaagd en daarna gemonteerd op de vloer of muur. Hierbij maken wij gebruik van een verstekschaar voor lage plinten en een festool afkortzaag voor MDF of massieve hoge houten plinten.  Heeft u lage plinten op de vloer voordat wij beginnen met schuren? Dan moeten deze worden verwijderd voordat wij aan de klus beginnen. Anders kunnen we niet goed schuren in de hoeken. Daarna kunt u eventueel kiezen voor nieuwe plinten. Indien er hoge plinten aanwezig zijn, dan kunnen deze blijven staan tijdens de behandeling.

MDF- plinten

MDF plinten bestaan uit samengeperst hout. Hierdoor zijn deze voordelig in prijs. Wij gebruiken wit voorgelakte MDF plinten zodat deze achteraf niet bewerkt te hoeven worden. Ze zijn verkrijgbaar in RAL 9010 en 9016. In verschillende hoogtes en diktes. Deze maken wij aan de achterzijde vast met een kit aan de wand. Daarna kitten we de opening tussen de muur en plint ook netjes af.

Massief hoge houten plinten

Massieve hoge houten plinten zijn beschikbaar in diverse houtsoorten. Op deze manier kan de plint gelijk zijn aan uw houten vloer De plinten worden onbehandeld geleverd en deze behandelen wij gelijk aan de parketvloer. Hierdoor hebben zowel de plinten als de vloer dezelfde uitstraling.

Massieve lage houten plinten

Lage plinten, oftewel massieve afwerklijsten zijn ook beschikbaar in diverse houtsoorten. Hierdoor wordt de ruimte tussen de vloer en de wand afgedekt. De platte plint snijden we met een verstekschaar en daarna wordt deze vastgeniet aan de parketvloer. Deze plint wordt onbehandeld geleverd en samen met de vloer afgewerkt.